NAROČILA NA TELEFON: 051/300-455 ALI E-MAIL: info@pikanai.si
Dostava telegramov v porodnišnice (urnik):

Urnik dostave naročil v porodnišnico ali na domači naslov (da bomo lahko hitreje pripravili vaš telegram, nam lahko ob plačilu po predračunu posredujete potrdilo o plačilu na info@pikanai.si):

- v porodnišnice (velja za vse, razen Ljubljano (spodaj), Postojno in Izolo) : oddana in plačana do 11. ure (od ponedeljka do petka), dostava je predvidena za isti delovni dan (darila z imenom oddana in plačana vsaj do 10.30). Naročila oddana in plačana po 11.uri oz. med vikendom/prazniki, so odposlana naslednji/prvi delovni dan (za personalizirana darila glejte točko spodaj). V kolikor izberete plačilo po predračunu, nam lahko posredujete potrdilo o plačilu.

- v porodnišnico Ljubljana: oddana in plačana do 12.30 ure (od ponedeljka do petka) in v soboto do 9.ure (darila z imenom oddana in plačana vsaj do 8.30), dostava je predvidena za isti dan. Naročila oddana in plačana po zgoraj navedenih urah oz. ob nedeljah/praznikih, so odposlana naslednji/prvi delovni dan (za personalizirana darila glejte točko spodaj). V kolikor izberete plačilo po predračunu, nam lahko posredujete potrdilo o plačilu.

Personalizirana darila/naročila, ki vsebujejo izdelke z imenom: ker za izdelavo potrebujemo nekoliko več časa, gredo isti dan naprej naročila oddana in plačana do predvidoma 10.30 ure, za Porodnišnico Ljubljana do 11.30. ure, ob sobotah do 8.30 (izdelki z imenom).

- na domači naslov: oddana in plačana do 12. ure (od ponedeljka do petka), dostava je predvidena za naslednji delovni dan, pri čemer pa ima Pošta Slovenije po pogodbi časa za dostavo 3 delovne dni. Naročila oddana in plačana po 12.uri oz. med vikendom/praznikih, so odposlana naslednji/prvi delovni dan.

V Postojno in Izolo zaradi prepovedi, ki so posledica korona virusa, ne smemo dostavljati. Svetujemo vam, da pošljete mamici telegram na domači naslov.

Minimalni znesek naročila za porodnišnice je 12€, saj le tako lahko ponudimo nižje stroške dostave.Splošni pogoji poslovanja veljajo za spletno trgovino Pika na i – Telegrami ob rojstvu in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupcev (ZVPot-UPB2). Spletno trgovino www.pikanai.si upravlja podjetje Spletna trgovina, Tjaša Perkavac s.p. (v nadaljevanju "ponudnik"). Uporabnik je oseba, ki uporablja našo spletno trgovino (v nadaljevanju "kupec"). Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

Spletna trgovina, Tjaša Perkavac s.p.

Sedež ponudnika: Goričica pri Ihanu 3 a, Domžale, Slovenija
PE: Cesta borcev 5a, Radomlje
Davčna številka: SI15166449
Davčni zavezanec: da
Matična št.: 8350663000 

Kontaktni podatki:
Telefonska številka: 051-300-455
Email: info@pikanai.si

Bančni podatki:
Poslovni račun odprt pri: Novi Ljubljanski banki d.d.
TRR: SI56 0230 1392 8974 684

1. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Načini plačila

Spletna trgovina www.pikanai.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Predračun (prejeli ga boste avtomatsko po oddaji naročila na svoj e-naslov, v obliki UPN obrazca)
 • Paypal
 • Plačilo s plačilnimi karticami preko sistema Paypal ( Maestro, Mastercard, Visa )

Račun za opravljene storitve boste prejeli na svoj e-naslov, ki nam ga boste zaupali ob oddaji naročila. V kolikor bi ga želeli prejeti tudi v fizični obliki, nam prosim to sporočite na info@pikanai.si.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. En izvod te pogodbe se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po uspešno izvedenem naročilu. Dostop do te pogodbe kasneje potrošniku omogoči ponudnik, potrošnik lahko izvod/kopijo te pogodbe naroči preko e-naslova info@pikanai.si. Ponudnik nato naročeni izvod pošlje potrošniku po pošti v pisni obliki ali v elektronski obliki na željen e-naslov potrošnika.

Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko 051-300-455 ali ga kontaktira preko elektronskega naslova info@pikanai.si.

3. Veljavnost ponudbe

Navedene cene na spletni strani veljajo za naročila preko spletne trgovine ali preko telefonskega klica na številko 051-300-455. Cene veljajo pri zgoraj navedenih načinih plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene izdelkov so označene v evrih (EUR). Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini www.pikanai.si in veljajo do dne objave novega cenika. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svoj e-naslov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kljub trudu, da so vsi izdelki na zalogi in da se trudimo, da je stanje zaloge ažurno, se včasih zgodi, da izdelka ni na zalogi, o čemer ponudnik kupca obvesti. V tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino.

4. Postopek naročila telegramov

Uporabnik lahko naroči dostavo telegrama v vse porodnišnice po Sloveniji oz. dostavo telegrama na poljubni naslov na območju Republike Slovenije. Telegram se lahko naroči preko spletne trgovine www.pikanai.si ali preko telefonske številke 051-300-455.

Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.pikanai.si:

Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.pikanai.si lahko uporabnik odda 24 ur na dan, vse dni v tednu, tudi ob nedeljah in praznikih. Po opravljenem naročilu prejme uporabnik elektronsko potrditev naročila na e-naslov, katerega je navedel ob naročilu.

Naročilo telegrama preko spletne trgovine www.pikanai.si se lahko poravna s plačilnimi karticami, preko PayPal ali s plačilom po predračunu.

Ker so telegrami dostavljeni šele po tem, ko prejmemo plačilo, vas prosimo, da nam po izvedenem plačilu (velja za plačila preko spletne banke ali UPN naloga), pošljete potrdilo o plačilu v kakršnikoli obliki, saj bomo le tako lahko zagotovili pravočasno dostavo telegramov.

Naročilo telegrama preko telefonske številke 051-300-455:

Naročilo telegrama preko telefonske številke 051-300-455 lahko uporabnik odda med 8. in 18. uro od ponedeljka do petka in med 8. in 12.uro ob sobotah. V tem času smo vam tudi na voljo za nasvete glede izbire daril, voščilnic, posvetil...

V kolikor uporabnik želi oddati naročilo izven delovnega časa, svetujemo, da to stori preko spletne trgovine www.pikanai.si ali z oddajo naročila na e-naslov info@pikanai.si.

Naročilo telegrama oddano preko telefonske številke 051-300-455, se lahko poravna s plačilom po predračunu.

5. Dostava telegramov v porodnišnice 

Dostava telegramov je izvedena isti ali naslednji dan po sprejemu naročila, odvisno od časa oddaje naročila. V porodnišnico v Ljubljani telegrame dostavljamo osebno, za vse ostale porodnišnice je pogodbeni partner za dostavo pošiljk Pošta Slovenije. Telegrami se v porodnišnice pošiljajo s Hitro pošto, ta jih dostavi tudi na informacije porodnišnic, od kjer se potem raznosijo po sobah.

Dostava telegramov v porodnišnico Ljubljana:

Vaš telegram dostavimo od ponedeljka do sobote.

V kolikor je telegram oddan do 12.30 ure med tednom oz. 9.00 ure ob sobotah, ga porodnica prejme še isti dan. 

Telegrami oddani po 12.30 uri med tednom oz. po 9.00 uri ob sobotah, so dostavljeni naslednji (naš delovni) dan.

Naročila, ki vsebujejo izdelke z imenom: ker za izdelavo potrebujemo nekoliko več časa, gredo isti dan naprej naročila oddana in plačana do predvidoma 12.00 ure.

Dostava telegramov v ostale porodnišnice (ne velja za Postojno in Izolo - tja dostava zaradi korona virusa ni mogoča) :

Vaš telegram dostavimo vse dni od ponedeljka do petka. Med vikendi in prazniki dostave ni.

V kolikor je telegram oddan do 11.00 ure, ga porodnica prejme še isti dan.

Telegrami oddani po 11.00 uri, so dostavljeni naslednji dan. Razen ob petkih, ko je dostava za naročila oddana po 11. uri, opravljena v ponedeljek.

Naročila, ki vsebujejo izdelke z imenom: ker za izdelavo potrebujemo nekoliko več časa, gredo isti dan naprej naročila oddana in plačana do predvidoma 10.30 ure.

Telegrami oddani med vikendom so dostavljeni v ponedeljek, telegrami oddani med prazniki, so dostavljeni naslednji delovni dan.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Telegrami se pošiljajo s Hitro pošto, ta jih dostavi tudi na informacije porodnišnic, od kjer se potem raznosijo po sobah.

Dostava telegrama porodnicam se izvaja v skladu z navodili porodnišnic in pogoji poslovanja. Čas dostave je odvisen tudi od notranje organiziranosti, delovnega časa, dosegljivosti naslovnika in osebja posamezne porodnišnice ter od posebnih dogovorov (ustnih ali pisnih), ki jih je sklenila dostavna služba z zdravstvenimi ustanovami.


(V Postojno dostava ni mogoča - naslednji pogoji ne veljajo)Porodnicam v Porodnišnici Postojna telegramov z darili ni dovoljeno prinašati v sobe, zato je z vodstvom Porodnišnice Postojna dogovorjen sledeči način dostave in vročitve telegramov.

 • Porodnice lahko telegrame, ki bodo prispeli na njihovo ime, prevzemajo na Pošti Postojna, vsak dan od ponedeljka do sobote in so o prejetem telegramu obveščene tako, da v sobo prejmejo listek z obvestilom o telegramu, s katerim se kasneje zglasijo na pošti.
 • Telegrame lahko v imenu porodnice in ob predložitvi izpolnjenega in podpisanega pooblastila ali predložitvi osebnega dokumenta mamice, prevzame tudi pooblaščenec (očka, mama, tašča, sestra...), in sicer na Pošti Postojna.
 • Sistem velja za vse ponudnike telegramov in dostava v sobo mamice ni dovoljena nikomur. V kolikor želite poslati telegram mamici, ki je rodila v Porodnišnici Postojna, vam svetujemo, da telegram raje pošljete na njen domači naslov.

6. Stroški dostave v porodnišnice

Cena dostave je 5,49€. Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu, z naročenimi artikli in jo poravnate skupaj z zneskom naročila.

Minimalni znesek naročila za porodnišnice je 12€, saj le tako lahko ponudimo nižje stroške dostave.

OPOZORILO: Prosimo vas, da pred oddajo naročila preverite ali je mamica še v porodnišnici, saj v primeru zavrnjenega telegrama (v kolikor je krivda vaša), ne bomo mogli povrniti stroškov dostave, ki znaša 7€, za vse porodnišnice.

7. Dostava telegramov na poljubni naslov na območju Republike Slovenije:

Vsa naročila oddana in plačana do 12.00 ure, so odposlana še isti dan in je njihova dostava predvidena za naslednji delovni dan, vendar pa ima Pošta Slovenije po pogodbi časa za dostavo 3 delovne dni. Vsa naročila sprejeta po 12.00 uri, pa bodo odposlana naslednji delovni dan. Pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije.

Ob vikendih in praznikih se dostava ne opravlja, dostava se opravi v ponedeljek oz. naslednji delovni dan po prazniku.

Cena dostave je 2,99€ (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

V kolikor želite izdelek naročiti zase in ne kot telegram, vam ga seveda z veseljem pošljemo na vaš domači naslov, pri čemer veljajo enaki pogoji, kot za dostavo telegramov na dom.

8. Izdelki z imenom

Pri izdelkih, kjer se izveze ime otroka, se kupnina ne vrača. V primeru, da porodnice ni več v porodnišnici, ji telegram pošljemo na domači naslov ali pa ga pošljemo na dom naročnika.

9. Preklic naročila

Po oddaji naročila kupec prejme potrdilo o naročilu na njegov e-naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene (1) ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikovo telefonsko številko 051-300-455. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem od ponedeljka do sobote, med 8:00 in 20:00 uro na telefonski številki 051-300-455 in preko e-naslova info@pikanai.si. V kolikor se na telefon ne oglasimo takoj, vas bomo vsekakor poklicali nazaj v najkrajšem možnem času. 

10. 100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov Spletna trgovina, Tjaša Perkavac s.p., Goričica pri Ihanu 3 a, 1230 Domžale ali po elektronski pošti na naslov info@pikanai.si.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Vsi izdelki kupljeni pri ponudniku www.pikanai.si so takšne narave, da jih je moč vrniti po pošti. O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-naslov info@pikanai.si. Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

11. Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

12. Menjava izdelka

Če vam velikost nerabljenega izdelka ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za ustrezno velikost. V tem primeru stroške pošiljanja v obe smeri krije kupec. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

13. Spremembe v urniku opravljanja storitev

Ponudnik lahko začasno spremeni splošno uporabljen urnik opravljanja storitev. O spremembi opravljanja storitev bo ponudnik storitve obvestil stranke z objavo spremembe oz. omejitve na prvi strani spletne trgovine www.pikanai.si.

V teh primerih kupec ne more uveljavljati odškodnine.

14. Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Pika na i - Telegrami ob rojstvu
Spletna trgovina, Tjaša Perkavac s.p.
Goričica pri Ihanu 3a
1230 Domžale
Slovenija

Obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujejo tudi naši obdelovalci, ki so zaupanja vredna podjetja, ki so za svojo dejavnost registrirani in zagotavljajo ustrezen nivo varovanja osebnih podatkov. Obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke po naših navodilih in izključno v našem imenu.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanja, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjene ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Vrsta, podlaga in način obdelave vaših osebnih podatkov je odvisna zlasti od namena, zaradi katerega vaše podatke obdelujemo.

Obdelava osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

Če ste v privolili v obdelavo vaših podatkov za namene neposrednega trženja, to zajema:
 • pošiljanje e-novic o aktualnih ponudbah

Neposredno trženje izvajamo preko elektronske pošte in družbenih omrežij.

Politika zasebnosti

 • Z prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic
 • Ob oddaji nakupa na spletni strani se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pripravo naročila in komunikacijo, povezano s tem naročilom. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.

Čas hrambe osebnih podatkov

Pridobljene osebne podatke podjetje toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oz. naročili. oz. do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@pikanai.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

15. Pritožbe in spori

Ponudnik se bo v primeru morebitnih pritožb trudil za učinkovito razrešitev. Pritožba se odda preko emaila info@pikanai.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen, ponudnik pa si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor morebitni spori niso rešljivi sporazumno, bo za to pristojno sodišče v Ljubljani.


Zahvaljujemo se vam za zaupanje,

vaša Pika na i